Nieuws

Nachtmerrie in de keuken – De PVDA verontrust door de getuigenissen die ze krijgt vanwege de werknemers van asbl cuisines bruxelloises.

In Brussel stad krijgen de verkozenen van PTB*PVDA verontrustte getuigenissen binnen van de werknemers van de Brusselse vzw cuisines bruxelloises.
De werklast wordt steeds groter en de werkomstandigheden ook steeds zwaarder.
Riet Dhont, gemeenteraadslid, heeft verschillende werknemers ontmoet, en er is heel wat om zich ongerust te maken :
«  Tussen alle problemen van de werkomstandigheden, de stress : de werknemers hebben niet in alle verschillende werkplaatsen van deze keukendienst een syndicaal vertegenwoordiger. Dat maakt de zaak nog moeilijker. »

PVDA pleit voor een Staten-Generaal over Heizel

Naar aanleiding van de studie die JWC omtrent het project Neo kondigde Philippe Close aan om Neo II op de lange baan te schuiven.
Voor Mathilde El Bakri (PVDA) moet het hele project herdacht worden.
PVDA pleit voor een Staten-Generaal die bestaat uit omwonenden, vertegenwoordigers van de plaatselijke handelaren en verenigingen, over de toekomst van de Heizel.
En een verbintenis van de gemeente om de belsuiten en beslissingen van de Staten-Generaal te respecteren.

Deur-aan-deur enquête PVDA : meer dan de helft van de bewoners van de Heizelwijk hebben nog nooit gehoord van het project Neo

Dit weekend belde de PVDA aan in verschillende straten van de Heizelwijk. "Wat denkt u van het project Neo?"
"Bent u op de hoogte van de volgende infovergadering?"
"Beantwoordt Neo aan uw noden en behoeften?"
Het zijn enkele van de vragen die aan de bewoners werden gesteld.
De enquête bevestigt de vrees van Bruno Bauwens, PVDA-gemeenteraadslid, dat er een flagrant gebrek aan transparantie en democratie bestaat over Neo.
"Het is ongelooflijk hoeveel bewoners nog nooit hebben gehoord van het project.
Meer dan de helft zelfs!  In het beste geval herinneren ze zich vaag dat ze twee jaar geleden een folder in de bus kregen. Sommige bewoners dachten zelfs dat het project was stopgezet."

PVDA ongerust over aankoop 12 Tasers door Brussel-Stad

De PVDA is ongerust over de aankoop van 12 electrische pulspistolen - beter bekend onder de merknaam Taser - voor de politiezone Brussel-Elsene. 

Dat werd zo gestemd en goedgekeurd door de Brusselse meerderheid PS-sp.a-Ecolo-Groen-Defi. 

Match sluit de deuren in Docks.

Match sluit de deuren in Docks. Een gelijkaardig fiasco met Neo kan nog vermeden worden.

De PVDA eist een vermindering met 80% van de oppervlakte van het geplande winkelcentrum op het Heizelplateau.

 

De supermarkt Match in Docks sluit zaterdag definitief de deuren.
Een grote klap voor de werknemers, die onder druk van het management vanaf het begin enorme inspanningen hebben moeten doen om dit scenario te vermijden. Het winkelcentrum is nog geen drie jaar open, maar het is al lang niet meer de eerste sluiting. Voor de PVDA is dit het zoveelste teken dat het gigantische winkelcentrum van het Neo 1-project, dat slechts een paar kilometer verderop is gepland, niet levensvatbaar is. 

Onze Permanenties

Beste kameraden.
Het verkiezingssecretariaat Brussel - Waals Brabant is open !

Je kan er terecht voor al jullie campagne-materiaal, maar voor alle politieke vragen en andere noden tijdens de campagne.

Beste vrienden.
Kom gerust langs om ons te ontmoeten.
Je kan ons komen vragen over het programma of ervaringen.

Ook hier zijn we Actief, sociaal en authentiek. Iedereen is welkom op onze permanentie.

Boulevard - Maurice Lemonnier - Laan 171, 1000 Bruxelles-Brussel

PVDA ON TOUR 1000 Brussel

Nieuwjaarsrecepties van de PVDA: feestjes, bubbels en … grote ambities

“We leven in bijzondere tijden.” Terugkijkend op het voorbije jaar, is dat het minste wat we kunnen zeggen. Maar we blikken ook graag vooruit. En waar kan dat deze tijd beter dan op onze nieuwjaarsrecepties?

 

De PVDA stuurt 6 verkozenen van het volk

De volgende 6 jaar zullen warm zijn: de linkse en democratische sociale oppositie van de PVDA Brussel-Stad zal de traditionele partijen wakker schudden. 't is zover ! 
De PVDA stuurt 6 verkozenen van het volk - in alle betekenissen van het woord - naar de gemeenteraad. Deze volks-vertegenwoordigers zullen de stem van het volk brengen, die van de onderkant van de stad komt, met een positief project van verzet tegen onrechtvaardigheid.

Klimaatmars 2 december

De wereldwijde politieke elite heeft al dertig jaar de kans gehad om de kentering naar een duurzame economie in te zetten. Het zou zeer naïef zijn erop te vertrouwen dat de klimaattop in Polen uit zichzelf tot goede resultaten zal leiden. Door actie en mobilisatie kunnen we de onderhandelaars onder druk zetten.

Dit is jouw beweging