Skip to content

Samusocial | Politici die hun zakken vullen met geld van arme mensen: genoeg gegraaid

Samusocial | Politici die hun zakken vullen met geld van arme mensen: genoeg gegraaid

Pascale Pereïta, afgevaardigd bestuurder van de Brusselse Samusocial, wil de bevolking “geruststellen” dat geen enkele euro van de mensen gebruikt is om zitpenningen van te betalen. Mathilde El Bakri, PVDA-volksvertegenwoordiger in Brussel en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, reageert verbolgen: “Het is onaanvaardbaar dat giften van particulieren om extreme armoede te bestrijden, zouden gebruikt zijn om de zakken van graaiende politici en mandatarissen te vullen. We eisen een grondig onderzoek, en willen volledige duidelijkheid over de inhoud van de vergaderingen én een detailoverzicht van het werk dat werkelijk verricht is.”

Dit schandaal bij de Brusselse Samusocial moet grondig onderzocht worden. Het wijst op een dieper en algemener probleem. De PVDA vraagt al langer volledige transparantie over de mandaten en inkomens van onze politici. Mathilde El Bakri: “De burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, zou het voorbeeld moeten geven. In plaats daarvan cumuleert hij erop los en komt hij aan een loon dat wellicht meer dan 150% van het parlementsloon bedraagt. Met zo’n hoog loon moeten we niet verbaasd zijn dat hij niet meer beseft wat 60.000 euro kan betekenen voor een daklozencentrum.” 

Bij de PVDA maken de verkozenen een andere keuze. Mathilde El Bakri: “Als PVDA-volksvertegenwoordiger doe ik niet aan politiek om mezelf te bedienen maar om de belangen van de mensen te dienen. Wij hebben een publiek mandaat, en dus is het normaal dat er volledige transparantie is. De schandalen van de voorbije maanden tonen vooral dat we een ander soort politiek nodig hebben.” 

debug info: this is the footer for domain brussel
debug info: this is the footer for domain for existing data