Skip to content

Gregory: "Ik heb gezien dat een engagement in de PVDA ook als kleine zelfstandige heel goed mogelijk is."

Handelaar Grégory: bij de PVDA spreken ze uit het hart

Ik ben een kleine zelfstandige uit Brussel en heb gedurende vele jaren een café opengehouden aan het Sint-Katelijneplein. Ik stem al lang voor de PVDA en ben ook lid geworden. Ik heb me ingeschreven via internet, ze hebben dan contact met mij opgenomen en zo wordt het concreet. De verantwoordelijken en leden van de PVDA spreken vanuit het hart. Dat geeft je goesting om in actie te schieten en samen met hen vooruit te gaan.
Ik ben erg tevreden dat er bij de partij jongeren zijn, ouderen, vrouwen met een hoofddoek, studenten uit verschillende wijken en van verschillende afkomst. Dat telt voor mij als je ziet hoe het racisme toeneemt. De PVDA is ook de enige partij met een standpunt dat Palestina verdedigt. Nu maak ik deel uit van een groep jongeren die samen in onze wijk projecten opzetten en dingen in beweging brengen.

"De PVDA is ook een partij voor zelfstandigen"

Ik heb gezien dat een engagement in de PVDA ook als kleine zelfstandige heel goed mogelijk is. De dag dat de rijkdom beter zal verdeeld zijn, zullen de kleine zelfstandigen zoals ik er ook van profiteren. Dat is in het belang van iedereen. Onze situatie zal niet verbeteren met te stemmen voor de liberalen, anders zou dat al moeten gebeurd zijn. De PVDA is mijn partij.

"Sluit je aan om de zaken te veranderen"

Ik zou aan de mensen willen zeggen dat als ze zich tekort gedaan voelen in deze maatschappij, ze zich bij ons moeten aansluiten om samen de zaken te veranderen. Je moet niet wachten tot er iemand aan je deur belt. Iedereen kan meedoen.