Verlaag de huurprijzen in Brussel

Stijging van 20%: dit is onhoudbaar
60% van de Brusselaars zijn huurders waarvan de meerderheid meer dan de helft van het inkomen aan huisvesting uitgeeft. In 10 jaar zijn de huurprijzen met een gemiddelde van 20% gestegen. Zelfs met een normaal loon, is fatsoenlijk wonen een moeilijke opdracht.

Huurprijzen omkaderen
Omwille van deze reden heeft de PVDA een wetsvoorstel ingediend bij het Brussels Parlement met de vraag de prijzen te begrenzen via een raster. Het raster legt op basis van objectieve criteria (kwaliteit van de huisvesting, het aantal kamers, dicht bij het openbaar vervoer…) de huurprijs vast. 
Steden als Amsterdam, Stockholm, Berlijn of zelfs nog dichter bij ons, Parijs zijn reeds bezig met de actie tegen stijgende huurprijzen. Als dit mogelijk is in andere Europese steden, geeft dit geen inspiratie voor Brussel?

  • Ik steun het wetsvoorstel van de PVDA in het Brussels Parlement om aan de regering te vragen de begrenzing van de huur toe te passen met een raster. 

Download de petitie in printversie

Deze petitie werd al 31 keer getekend, teken jij ook?

Als je aanklikt ‘je mag mij mailen’ ‘je mag mij sms’en’ worden je gegevens opgenomen in de gegevensbank van de PVDA om je, volgens jouw interesses, op de hoogte te houden van publicaties en activiteiten van de PVDA. Je hebt het recht om deze gegevens op te vragen en te verbeteren. Richt je vraag naar PVDA, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of pvda@pvda.be.

Schrijf als eerste een commentaar

Dit is jouw beweging