Mathilde El Bakri

Lijsttrekster voor de gemeenteraad van Brussel

Mathilde El Bakri is 31 jaar. Ze woont tussen de Beurs en Anneessens, waar ze een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Ze houdt erg veel van jogging en van katten. Haar bijnaam 'Mathou' heeft ze dan ook niet gestolen. Ze is het kind van een Egyptische vader en een Ardeense moeder. Ze werkt bij de groepspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Schaarbeek. Ze is eveneens gewestelijk volksvertegenwoordigster in het Brusselse Parlement. 

Onrecht onder welke vorm ook aanvaardt ze niet en dat kenmerkte ook haar jeugd. Als studente nam ze deel aan de solidariteitsbeweging met Palestina. Zo werd ze lid van de PVDA. Elke dag groeit haar vastberadenheid om de dingen te veranderen: “Aan het onthaal van de groepspraktijk word ik elke dag geconfronteerd met de harde realiteit van onze patiënten: moeilijkheden om een job te vinden, wachten op een sociale woning, discriminatie omdat men Mohamed heet of een hoofddoek draagt, ...” 

Huisvesting is overduidelijk haar 'dada'. Mathilde is de initiatiefneemster van een voorstel om de huurprijzen in het Brusselse gewest te plafonneren. U zal haar vast ontmoeten in de Brusselse wijken met een petitie in de hand om de bewoners te mobiliseren voor kwaliteitsvolle woningen. Op dit ogenblik vertegenwoordigt ze de PVDA in de onderzoekscommissie over Samusocial, wat hier en daar behoorlijk op de zenuwen blijkt te werken..