Pers

Persbericht

Brussel, 17/07/2015

PVDA Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Perscommuniqué


Strategie 2025 voor Brussel is meer dan bussiness friendly, het is een business only logica
 

Persbericht

In navolging van de interpellatie van volksvertegenwoordiger Claire Geraets (PVDA*PTB) bevestigt Cécile Jodogne, Staatssecretaris van het Brussels Gewest, een tripartite economische zending (met de drie Gewesten) naar Israël. De zending is gepland voor december 2015.
Voor de Brusselse meerderheid (PS-CDH-FDF-OpenVLD-CD&V-SPa) blijft de centrale vraag of Israël een 'bloeiende markt' is en of die 'interessant' is voor Brussel. Volgens de Staatssecretaris zijn dat de objectieve elementen.

Persbericht

Donderdag 21 mei om 14u staat een voorstel tot resolutie van PVDA-volksvertegenwoordiger Claire Geraets op de agenda van het Brusselse parlement. De resolutie eist de stopzetting van economische zendingen naar Israël.

Persbericht

PVDA Molenbeek 
Persbericht


Meer dan 1200 kinderen in Molenbeek hebben de naschoolse opvang verlaten, een daling van méér dan 40% op minder dan 2 jaar tijd. 

Sinds 2013 moeten ouders betalen voor de opvang in Molenbeekse gemeentescholen. Je moet betalen voor de opvang ’s morgens, ’s avonds en ’s middags. De PVDA protesteert tegen deze maatregel omdat het kinderen uitsluit. 

Persbericht

De PVDA van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest klaagt de 'besparingsshift' van het federaal naar het regionaal niveau aan. Dankzij een vermindering van 750 miljoen EUR kan de regering Michel de federale besparingen beperken en deze doorschuiven naar de regio's. Voor Michaël Verbauwhede, Brussels volksvertegenwoordiger voor de PVDA zijn deze «regionale bezuinigingen niet minder pijnlijk dan de federale bezuinigingen. Een verhoging van de prijs van een ticket bij de MIVB is even nefast als de prijsverhoging voor een treinticket bij de NMBS. Voor ons zijn beiden onaanvaardbaar.

Persbericht

De recente gegevens van Actiris en de getuigenissen die zich opstapelen bevestigen het: de instapstages in ondernemingen zijn geen oplossing voor de werkloosheid. Voor de Brusselse PVDA volksvertegenwoordiger Michaël Verbauwhede "dragen deze stages bij tot het precair maken van bestaande jobs en zet dit systeem jongeren in de uitverkoop, voor een miserabel loon”. “De jeugd wil niet in de uitverkoop staan. Jongeren willen een deftige en stabiele job."

Persbericht

De PVDA reageert verheugd op het intrekken van de aangekondigde parking onder het Vossenplein. Het betreft een overwinning die het historisch hart van de hoofdstad helpt te behouden." Dit is het bewijs dat de mobilisatie van de buurtbewoners loont.", stelt PVDA-fractieleider in het Brussels Parlement Michaël Verbauwhede. « Een steeds groeiende mobilisatie van de bevolking tegen de verschillende projecten zet de gemeentelijke meerderheid onder druk. Proficiat aan alle personen die zich gedurende maanden in hebben gezet!

Persbericht

Vanaf februari 2015 wordt de dagprijs voor de opvang in de gemeentelijke scholen in Sint-Gillis 20% duurder en gaat van 1 euro naar 1,2 euro per dag.

De PVDA-afdeling van Sint-Gillis gaat niet akkoord met deze verhoging, die daarenboven gebeurd in vrij duistere omstandigheden.

Pagina's