De PVDA en de Parti communiste roepen op tot een eenheidsbetoging op 1 mei

Op 1 mei 2017 zullen de werkende mensen wereldwijd hun strijd en overwinningen vieren. Ook in Brussel zullen we opstappen tegen de elite van profiteurs en om voor nieuwe sociale rechten.

Tegen het handjevol superrijken die profiteren van de rijkdom die de werkende mensen dag na dag voortbrengen. Tegen deze elite die meer bezit dan wij allemaal samen. Tegen de multinationals, die – met de medeplichtigheid van de Europese Unie – belastingen ontwijken. Tegen deze elite voor wie we altijd teveel verdienen, en die ons harder en langer wil laten werken met de wet Peeters en het pensioen op 67 jaar.
Wij zullen ook protesteren tegen de traditionele partijen die zich aan deze logica onderwerpen en tegen die politici die zich duizenden euro's toekennen voor vergaderingen van een paar minuten.
Als u denkt dat dit zo niet verder kan, betoog dan samen met ons op 1 mei. U zal er in goed gezelschap zijn want steeds meer mensen denken dat de kapitalistische logica zijn grenzen heeft bereikt, een recente opiniepeiling stelt dat 8 Belgen op 10 er genoeg van hebben!

Nee, dit systeem is geen noodlot. Wij zijn de meerderheid. Onze kracht ligt in de eenheid. De elite weet het en vreest meer dan wat ook, onze eenheid. Tegenover hun pogingen om te verdelen op basis van onze vakbondskleur, van de taal die we spreken, van onze afkomst of onze culturen; herinneren we eraan: "Proletariërs aller landen verenigt u !"
Tegen Trump en het oorlogszuchtig beleid van de NAVO, tegen onze regering die miljarden euro's wil uitgeven voor de aankoop van gevechtsvliegtuigen, herhalen we dat we ons niet in hun oorlogen zullen laten meeslepen.
Als we het Kanaal oversteken om te stappen van Molenbeek naar Brussel, zullen we dat arm in arm doen, verenigd en fier op onze klasse-eenheid, trots op onze internationale solidariteit. De werkende mensen vormt de klasse die deze wereld bouwt. De werkende mensen zullen ook de nieuwe wereld heropbouwen die we nodig hebben.

Deze 1 mei moet een Eerste Mei van hoop zijn. Laten we verzamelen in Molenbeek, de wieg van de arbeidersbeweging en de vakbond in onze regio. Laat ons opnieuw aanknopen met de sociale veroveringen die meer dan 140 jaar geleden zijn begonnen. Om hulde te brengen aan de vorige generaties van werknemers, vakbondsleden, socialistische en communistische militanten die hun ijzersterke overtuigingen niet over boord hebben gegooid wanneer een elite hen vertelde dat hun eisen dagdromen waren, onmogelijk te realiseren... Die de 8-urendag, de sociale zekerheid hebben afgedwongen… En ook het algemeen stemrecht en het recht zich te organiseren hebben veroverd.

Laten we hun werk voor een rechtvaardigere samenleving, democratischer, milieuvriendelijker en socialer voortzetten:

• De strijd gaat door
    • Voor een beter leven, moeten we durven gaan voor een collectieve vermindering van de arbeidstijd met behoud van loon en compenserende aanwervingen. 
    • Voor een betere financiering van de gezondheidszorg en om onze pensioenen te verhogen, moeten we de miljonairs belasten.
    • Voor een betere huisvesting, moeten we nieuwe sociale woningen bouwen en alle huurprijzen doen dalen.
    • Om te leven in vrede, zeggen we neen aan de aankoop van nieuwe militaire vliegtuigen.

Afspraak om 13.30u op de het Gemeenteplaats te Molenbeek

Tags: 
1mei